kinderfotografie

Cadeautip 

Hoe fijn is het als je werk hebt waar je blij van wordt. Op een zonnige dag lekker naar buiten om foto’s te maken van kinderen. Het voordeel van in de herfst/winter fotograferen is dat het licht veel zachter en warmer van kleur is dan in de zomer! Je hebt dan ook minder last van harde schaduwen in gezichten.

(In) Spelen

Van te voren informeer ik altijd waar de interesses van kinderen liggen, zodat ik daar op in kan spelen. In dit geval doet Esmee aan kinderyoga en dus neem ik een matje mee waarop ze wat oefeningen kan doen. Het voordeel is dat ze dan geconcentreerd bezig is met de oefening en niet met het poseren voor de foto. Zo krijg je spontane foto’s in plaats van geposeerde kiekjes.

Spontaan

Het is zo leuk om te kijken wat er ontstaat tijdens een fotoshoot. Ik heb ook een grote discobal mee. Esmee begint spontaan, zoals ik hoopte, met de bal te spelen en rolt vervolgens de bal over naar mij. Op zo’n moment voel ik me zelf weer kind worden. Heerlijk. Ik denk dat kinderen dat onbewust aanvoelen en vergeten dat ik fotograaf ben en ze me als speelmaatje zien. Ongemerkt dichterbij komen lukt zo aardig, Dit worden mooie close-ups.

Interesse

Wil je ook foto’s van je kind of kinderen, voor jezelf of als cadeau aan je ouder(s)? Laat mij ze dan fotograferen en bel me dan voor het maken van een afspraak of meer informatie. 06 11711031.

Eerst rondkijken op mijn website kan natuurlijk ook op https://hannahhansen.nl/kinderfotografie