kinderfotografie

Balans op maken

Vanwege de extra tijd die er ontstaat. Vind ik het een mooi moment om de balans opt te maken. Wat boeit/inspireert mij?

Steve McCurry

Steve McCurry is een van mijn inspiratiebronnen. Iemand die ik bewonder vanwege zijn mooie foto’s maar zeker om zijn moed en doorzettingsvermogen. Hij is de fotograaf o.a. van het Afghaanse meisje met de groene ogen. Hij heeft de Afghaanse oorlog vastgelegd maar ook de moesson in India en uiteraard nog veel meer. Zijn foto’s raken mij. Toen ben ik voor mij zelf eens op gaan schrijven wat mij opviel aan zijn foto’s.

  • Compositie
  • Belichting
  • Kleur
  • Contact met mensen
  • Humor
  • Maar bovenal de sfeer die hij vastlegt. Toen kwam de zin ‘Poëzie van de werkelijkheid’ naar boven.

Bereiken

Toen besefte ik mij dat dat precies is wat ik met mijn foto’s wil bereiken. Dat mensen getroffen worden door de foto en er hun eigen verhaal bij laten ontstaan.